Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

de Corinuta in Mancaruri cu carne, 30 Mar 2018 | 23084 vizualizari

 

Foarte frageda și bună,rămâne rețeta noastră preferată de friptură.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc(cotlet sau ceafă tăiată felii)
  • 1 căpătână usturoi
  • 100 ml suc de roșii sau bulion
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apă
  • sare și piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi:

Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă.
Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm bine. Jumătate din sosul acesta îl turnam în tava în care vom da carnea la cuptor.
Așezăm feliile de carne în tavă, le condimentam cu sare si piper, turnam peste restul de sos și acoperim tava cu o folie de aluminiu.
Dam tava la cuptor pentru o oră la 200 de grade C, după care îndepărtăm folia și mai lăsăm 15 minute la 180 de grade C.
Friptura este apoi gata și o putem servi cu garnitura preferată.

TIPS-URI

1

pentru aroma, puteti adauga câteva fire de cimbru sau maghiran pe feliile de carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc, marinata